Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Underhålla rustika möbler

Förutom rengöring behöver rustika möbler underhåll och skydd vid användning.

• Mycket höga eller mycket låga fuktnivåer påverkar träet negativt och får det att ske och splittras. Håll luftfuktigheten mellan 35% och 45%. Använd en luftfuktare eller avfuktare för att hålla dina rustika möbler i gott skick.

• Träytor tenderar att blekna och tappar sin glans när de utsätts för UV-strålar och solljus. När du placerar rustika föremål nära fönster eller i öppna områden, ska du välja UV-skydd. Du kan också skydda dem genom att leta efter fläckar som har maximal nyans.

• Använd polermedel av god kvalitet för att underhålla och skydda ytan på rustika trävaror. Välj en flytande eller halvfast polermedel, eftersom aerosoler kan införa föroreningar eller silikonoljor som är skadliga för trä.

• Möbler av rustik natur som används i köket och matsalen behöver lite mer vård än de som används i andra delar av huset. Använd alltid underlägg när du placerar drycker eller burkar på bordsytan. Flytande spill kan bilda ringformade fläckar på träytan om glas eller koppar lämnas direkt på bordet.

Även heta fartyg kan ha en skadlig effekt på rustika möbler. Använd ett skyddande lager mellan heta rätter eller matlagningsutrustning och ytan på möbelstycket. Detta förhindrar att fläckar och fläckar bildas på möbelytan.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar